УВАГА: НАДЗВИЧАЙНА ПОЖЕЖНА НЕБЕЗПЕКА (5 КЛАС)

У лісах Черкащини встановилася надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. За прогнозом Черкаського обласного центру з гідрометеорології, у найближчі дні триватиме суха та тепла погода без опадів, а отже, й найвищий рівень пожежної небезпеки.

3.1.jpg

Основною причиною виникнення лісових пожеж завжди був і залишається людський фактор – понад 90% займань з’являються через людську необережність чи недбалість.

Нагадуємо, шо на Черкащині розпорядженням голови ОВА від 25.03.2022 заборонено відвідувати ліси. Це стосується і в’їзду до них транспортних засобів. Виняток – службовці, які забезпечують оборону держави, національну безпеку, охорону правопорядку та виконують лісогосподарські заходи. Це розпорядження діє на період воєнного стану задля безпеки громадян та збереження лісів від пожеж.

Лісівники Черкащини звертаються до всіх громадян:  дотримуйтеся правил пожежної безпеки! Якщо ж ви виявили загоряння в лісі або поряд з ним, терміново повідомте місцеве лісництво, обласне управління за телефоном (0472) 37-00-72 або 101.

Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства

Пресцентр ДП "Смілянський лісгосп"

06.05.2022 141