ВОЛОДИМИРІВСЬКЕ ЛІСНИЦТВО: ЗВИЧАЙНІ БУДНІ ЛЮДЕЙ НЕЗВИЧАЙНОЇ ПРОФЕСІЇ

«Бути професіоналом легко за умови, якщо любиш справу, якою займаєшся, – стверджують працівники Володимирівського лісництва. Головне, серцем відчувати усе, що робиш та не зраджувати власному сумлінню». Здається, нічого надзвичайного. Це звичні речі, зрозумілі кожному із нас, якою б справою ми не займалися.

БОЙКО.jpg

Майстер лісу Микола Бойко

У Володимирівському лісництві сформувався чудовий колектив, у якому усі працівники знають свою ділянку роботи і добросовісно виконують поставлені перед ними завдання.

– Приємно, коли працівники не просто приходять на роботу і чекають закінчення трудового дня, а поряд із своїми основними обов’язками щось пропонують, – говорить лісничий Володимирівського лісництва Олександр Кисилічин, – зацікавлені створити на своєму робочому місці красу та затишок.

яРОШЕНКО.jpg

Майстер лісу Петро Ярошенко

Скажімо, із задоволенням служителі лісу облаштовують рекреаційні зони. Майстер лісу Петро Ярошенко власноруч майструє альтанки, викопав криничку в лісі, де можна напитися смачної, прохолодної води. Йдуть активні роботи по створенню двох ставків, що теж стануть місцем відпочинку.

Загалом є у лісі місця для того, аби душа та серце поринули у спокій, надихалися неповторними звуками лісу та знаходили сили й енергію. Лісівники усіляко намагаються привернути увагу людей до природи, закликати їх до дбайливого, бережливого ставлення, адже тільки ліс може зцілити і наповнити життя гармонією…

чУЙЧЕНКО.jpg

Єгер Михайло Чуйченко

У Володимирівському лісництві звикли трудитися. Додаткових клопотів додає приписне мисливське господарство «Володимирівська дача», котре було створене кілька років тому. Однак єгер Михайло Чуйченко встигає усьому дати раду. Хоч і працює лише два роки, але дуже швидко зрозумів суть справи: головне – охорона дикої фауни та її примноження.

У зимову пору єгер піклувався, аби тварини були нагодовані. Так, на підгодівельних майданчиках та у місцях можливого скупчення тварин завжди у холодну пору було сіно, сіль, кукурудза. До речі, минулого року було засіяно кукурудзою майже 4 гектари, аби підгодовувати лісових мешканців. Цьогоріч вже посіяли овес та горох. На черзі-кукурудза…

Серед планів у лісничого Олександра Кисилічина закласти власний розсадник декоративних культур. Тут будуть породи цікавих форм, які стануть зеленою окрасою будь-якого подвір’я.

Лебідь.jpg

Тракторист Станіслав Лебідь

Однак головне завдання лісівників – посадка лісу, його догляд та заготівля. Так, минулого року було заготовлено 9200 кбм деревини. За перший квартал цього року – близько 2400 кбм, посаджено 13,6 га лісу, доповнено культури на площі 43,5 га. У лісництві активно поєднується ручний та механізований догляд за культурами. Однак, як зізнається Олександр Вікторович, у перспективі – повністю перейти на механізований догляд, оскільки це набагато зручніше та швидше.

Покидаючи контору Володимирівського лісництва, мимоволі кидаю погляд на численні переможні Кубки у спартакіаді, які щороку проводяться у переддень професійного свята. А їх 19! Із них – майже половина за перше місце. А це доводить, що не єдиним лісом живуть тут, і можуть бути не тільки професійним колективом, а й злагодженою командою, у якій один за всіх та всі за одного. І перемога – це успіх та доказ того єднання, яке вони щодень демонструють у звичайних буднях своєї незвичайної професії…
07.06.2017 1156