Смілянський лісгосп: серед пріоритетів – охорона праці

Днями у Смілянському лісгоспі було проведено оперативний адміністративно-громадський контроль з охорони праці IV рівня за участю головного спеціаліста сектору використання лісосировинних ресурсів та охорони праці Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Максима Кісіля.

Охорона життя і праці кожного працівника та недопущення виробничого травматизму – це одне з пріоритетних завдань для керівництва підприємства. Тож у лісгоспі проводиться постійна планомірна робота щодо профілактики та зниження рівня виробничого травматизму. Підприємство отримало дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів підвищеної небезпеки і декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

Під час перевірки провідний інженер з охорони праці підприємства Сергій Затуливітер ознайомив із роботою лісопункту, в склад якого входить нижній склад, ремонтно-механічна майстерня і гараж. Було здійснено перевірку щозмінного передрейсового медичного огляду водіїв.

У ході роботи ознайомилися зі специфікою роботи і умовами праці при проведенні лісозаготівельних робіт приватними суб’єктами господарювання. Акцентовано увагу на проведенні навчання щодо ризикоорієнтованого мислення, визначення заходів, які необхідно здійснити для усунення чи зменшення ризику, зниження кількості людських помилок, консультування та залучення працівників до аналізу джерел небезпеки, формування культури безпеки.

Черкаське обласне управління
лісового та мисливського господарства

Пресцентр ДП "Смілянський лісгосп"

22.06.2022 14