ЗАВЕРШЕНО ПОСАДКУ ЛІСУ ТА ПІДБИТО ПІДСУМКИ

Завдяки згуртованості працівників державного підприємства «Смілянське лісове господарство» та місцевого населення, що турбується про майбутнє зелених надр, було завершено посадку лісу та підбито підсумки.

IMG-0d714b712e9497bd4fe5cdfc9eb4e5de-V.jpg

Протягом весняної лісокультурної компанії було створено 144,1 га лісових культур, з яких 34,0 га на свіжих зрубах 2019 року. На створення лісовик культур було використано 302 тис саджанців лісоутворюючих порід, 2 тис. кг насіння.

Щороку для забезпечення потреб з  лісовідновлення Будянське та Мліївське лісництва власноруч  на постійних лісорозсадниках вирощують саджанці дуба звичайного із закритою кореневою системою. Так, було вирощено близько 87,5 тис шт.  таких сіянців. Як показує практика цей спосіб створення лісу є досить ефективним та економічно вигідним.

Для посіву розсадників насіння заготовляють працівники підприємства власними силами, частина якого використовується на посів лісових культур.

Завдяки Акції «Майбутнє лісу в твоїх руках», що тривала з квітня по травень 2019 року, понад десятиліття поспіль щовесни не залишають лісівників наодинці з їхніми турботами про зелене багатство й працівники влади, громадських організацій, закладів освіти, учні а також населення, та допомагають в цій клопіткій праці.

В рамках Акції було створено 2,2 га шкілок новорічних ялинок, висаджено 7,8 тис сіянців сосни звичайної. З кожним роком кількість бажаючих посадити «свій ліс» збільшується. Це означає, що поставлена  мета Акції  виконується успішно, виховуючи в першу чергу в  підростаючого покоління  шанобливе ставлення та любов до природи.

Окремо слід відмітити учнів Смілянського шкільного лісництва, які щороку активно набираються нових знань про ліс, та на практиці закріплюють вже здобуті. Крім посадки лісу, школярі допомагають лісівникам у вирощуванні декоративного посадкового матеріалу – вчаться живцювати в тепличних умовах, доглядати за живцями в період вкорінення, висаджувати вкорінені рослини на постійне місце зростання. Протягом весняної лісокультурної кампанії  та в рамках Акції «майбутнє лісу в твоїх руках» юні лісівники під керівництвом своїх наставників відновили 0,7 га лісових насаджень.

DSC_1490.jpg

Адміністрація ДП «Смілянський лісгосп» висловлює щиру подяку учасникам Акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» за допомогу в створенні нових насаджень.

21.06.2019 44