У СМІЛЯНСЬКОМУ ЛІСГОСПІ МОДЕРНІЗУВАЛИ СКЛАД ПАЛИВНО-МАСТИЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ

Протягом трьох останніх місяців у ДП «Смілянський лісгосп» тривали роботи по ремонту складу ПММ, що функціонує на території лісопункту.

Необхідність таких робіт зумовлена змінами, внесеними Законом України від 23.11.2018р. №2628-XIII, до Податкового кодексу України стосовно зберігання та обліку нафтопродуктів, які використовуються підприємствами у виробничому процесі.

У ході робіт відремонтували та замінили 4 резервуари для зберігання пального, оновили системи магістрального трубопроводу, заземлення, дихальних клапанів резервуарів та встановили нові паливно-роздавальні колонки вітчизняного виробництва. Після цього провели комплекс необхідних технічних випробувань обладнання.

1.JPG

Після ремонту, зовні склад ПММ виглядає зовсім по-іншому – красиво та сучасно, з новеньким накриттям та покладеною біля неї тротуарною плиткою.

Вже сьогодні оновлений та модернізований склад чітко і якісно обслуговує техніку підприємства. Протягом дня тут заправляються паливом автомобільний транспорт та трактори лісгоспу. Автозаправник Андрій Хворостяний пройшов навчальні курси у Кропивницькому учбово-курсовому комбінаті і тепер отримані знання вправно застосовує на практиці.

2.JPG

Він розповідає, що із заміною обладнання працювати нині одне задоволення. Згадує, що до ремонту застаріле та зношене обладнання часто виходило з ладу, що гальмувало виробничі процеси.

3.JPG

Функціонування власного складу паливно-мастильних матеріалів забезпечує значну економію державних коштів на закупівлю палива. Так, оптові ціни, по яких підприємство закуповує світлі нафтопродукти, на 3-5 грн/л дешевші від роздрібних цін на АЗС.

Прес-центр ДП «Смілянський лісгосп»

26.11.2019 25