У ЛІСГОСПІ ПРОВЕДЕНО СПЕЦІАЛЬНІ НАВЧАННЯ З ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ

У ДП «Смілянський лісгосп» проведено чергове спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум) для працівників, які зайняті на роботах з підвищеною пожежною небезпекою. Подібні навчання проводяться щорічно відповідно до вимог Кодексу цивільного захисту України.

4.1.JPG

Метою проведення пожежно-технічного мінімуму є підвищення загальних пожежно-технічних знань працюючих, навчання їх правилам пожежної безпеки з урахуванням пожежонебезпечних особливостей підприємства, більш глибоке ознайомлення з вимогами пожежної безпеки при проведенні вогневих робіт та протипожежними заходами і діями у разі виникнення лісової пожежі.

4.2.JPG

Цьогорічні навчання пройшли з урахуванням карантинних обмежень, зокрема всі присутні, одягнені в  індивідуальні захисні маски, пройшли температурний скринінг, була дотримана відповідна дистанція між учасниками навчального процесу. Окрім того, заняття пройшли частково у залі, а частково на свіжому повітрі.

4.3.JPG

4.4.JPG

Лекцію з пожежно-технічного мінімуму прочитали представники Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Черкаської області В.І.Палажченко, І.М.Криворучко та С.В.Гончаренко за присутності провідного інженера охорони та захисту лісу ДП «Смілянський лісгосп» Ю.В.Гончаренко.

У навчанні взяв участь 21 працівник, серед яких - пожежні рятувальники на гасінні лісових пожеж, водії пожежних машин, майстри лісопожежних станцій, електрогазозварник та оператор заправної станції. Отримані знання вони підтвердили, успішно склавши іспит.

12.06.2020 88