СВОГО ВЕТЕРАНА ЗІ СВЯТОМ ПРИВІТАЛИ СМІЛЯНСЬКІ ЛІСІВНИКИ

Травень – особливий місяць у році. Квітучий, яскравий у своїх барвах та кольорах, він надихає та радує, втішає і дарує надію. Травень – це місяць Великої Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. І як би не змінювалися назви визначних дат, історію не змінити, не переписати, не перекреслити, вона – у серцях тих, хто її творив… Людська пам’ять жива, поки поряд із нами ветерани. Їх залишається мало, на жаль, життя бере своє...

У ДП «Смілянський лісгосп» пишаються своїм ветераном, учасником бойових дій Іваном Федоровичем Гладким, котрий присвятив усе своє життя роботі на одному підприємстві. Свій трудовий шлях він розпочав у 1946 році пожежним сторожем, потім був лісником, помічником лісничого. З 1986 року до 2001 року – лісничим Мліївського лісництва. Все професійне життя, а це понад півстоліття, пройшло в одному лісництві. Саме тут промайнули роки, натхненні працею.

1.1.JPG

Привітати ветерана зі святом завітали директор ДП «Смілянський лісгосп» Юрій Сегеда, голова профкому Анна Лобачова та помічник Мліївського лісничого Олександр Гречко. Гості бажали йому міцного здоров’я і довголіття, бадьорості та енергії. У житті Івана Федоровича Гладкого 9 Травня – особливий день. Є про що згадати… І про великі, тяжкі бої, і про втрати побратимів, і про серйозне поранення та місяці, проведені в госпіталі… Виблискують численні ордени та медалі на грудях ветерана – в них і біль, і сльози, і радість перемоги.

-Ветерани – гордість поколінь, їхня звитяга та самопожертва є незаперечним прикладом героїзму, - говорить директор ДП «Смілянський лісгосп» Юрій Сегеда, - свято 9 Травня об’єднує, дозволяє віддати данину шани та поваги героям фронту і тилу, людям, які ціною власного життя та здоров’я здобули Велику Перемогу. Кожен з ветеранів є живою частинкою нашої історії і ми схиляємо голови перед їхнім подвигом.

Прикро, але сьогодні на нашій квітучій Україні лунають постріли та вибухи, палає вогнем, плаче гіркими сльозами схід нашої держави. Слово «війна» бринить на вустах кожного із нас, а в очах – смуток і надія на мирне небо та щасливе, спокійне життя. Для кожного українського солдата, котрий боронить нині рідну землю, ветерани є прикладом нескоримої мужності, самопожертви та відваги. «Вони змогли, і ми зможемо вибороти омріяну Перемогу…», - повторюють наші воїни.

11.05.2021 33