СМІЛЯНСЬКІ ЛІСІВНИКИ ВАКЦИНУЮТЬСЯ ПРОТИ ГРИПУ

Імунізацію своїх працівників проти грипу у ДП «Смілянський лісгосп» розпочали ще 8 років тому. «Спочатку охочих було не багато, десь 30-40 осіб, - згадує голова профспілкового комітету Надія Ковальська, яка займається цим питанням, - та з року в рік кількість бажаючих захистити себе у період застуд зростала». І на сьогодні майже всі працівники кажуть вакцинації: «Так!».

Вакцина 1.1.jpg

Зрозуміло, що спочатку люди ставилися до цього насторожено, оскільки досвіду майже не було. Але ті, хто отримав захист вперше, переконалися, що вакцина  і справді працює – бо і хворіти стали менше, і застуда проходила у легкій, майже непомітній формі. А дехто взагалі не захворів під час осінньо-зимового періоду. Відчули на власному прикладі, що вакцинація — найдієвіший засіб для профілактики грипу. Вакцина не впливає негативно на імунітет людини, а зміцнює його і змушує працювати більш активно і продуктивно.

Звичайно, нікому не хочеться хворіти і лежати у ліжку із температурою, нежиттю та кашлем. Всі ми прагнемо бути активними і бадьорими, займатися улюбленою справою та спортом, дбати про свої родини, але застуда не питає, вона приходить в найнесподіваніший момент і все… Гори таблеток, а в деяких серйозних випадках навіть антибіотики, погане самопочуття та кволість псують все життя, тому аби уникнути такої прикрості, можна зробити імунопрофілактику перед початком масової захворюваності і буде результат. Про це знають у Смілянського лісгоспі і заздалегідь готуються до протигрипозних щеплень.

Тож і цієї осені по всіх підрозділах підприємства склали списки бажаючих отримати щеплення проти грипу,  оформили замовлення вакцини «Ваксігрип Тетра» в аптеці. Залишилося тільки почекати. Фармацевти ж пообіцяли, що на кінець жовтня вона має буди в наявності. І ось – половина справи зроблена: 146 доз вакцини «Ваксігрип Тетра» отримано. Сьогодні представники підрозділів забирають її, аби провести щеплення своїх працівників.

Вакцина дає значущу імунну відповідь проти 4 штамів грипу, які будуть популярними цього сезону. При транспортуванні дотримано всі правила температурного режиму, зокрема збережено холодовий ланцюг, що є важливою умовою при транспортуванні вакцини з одного місця до іншого.

Тож у ДП «Смілянський лісгосп» живуть не тільки виробничими показниками, планами та впровадженням новітніх технологій, а й дбають про своїх працівників, про їх безпеку та здоров’я.

Прес-центр ДП «Смілянський лісгосп»

28.10.2019 17