СМІЛЯНСЬКІ ЛІСІВНИКИ ТУРБУЮТЬСЯ ПРО ЛІСОВИХ МЕШКАНЦІВ

Ось і дочекалися ми справжньої зими – сніжної, красивої, чарівної! Дивовижна, казкова пора року нікого не може залишити байдужим, адже ця морозна красуня володіє справжніми чарами. Магією зими можна милувати вічно, надихаючись та захоплюючись її чистою красою. Однак і в цій бездоганності є свої особливі моменти… Вона може бути не тільки ніжною та м’якою, а й суворою, холодною, морозною.

5.1.jpg

Саме цей період надзвичайно важко переживають лісові мешканці. Для них зима стає справжнім випробуванням, адже їжу знайти дуже важко. Тому підгодівля диких тварин відіграє важливу роль у підтриманні чисельності їх поголів'я, служить вагомим чинником попередження чи зменшення пошкоджень лісового і сільського господарства, забезпечує виживання багатьох видів в екстремальних зимових умовах…

Підгодівля тварин є надзвичайно важливою та відповідальною справою для єгерської служби ДП «Смілянський лісгосп».

На території лісгоспу мешкають чимало видів лісових мешканців, серед яких можна зустріти кабана, козулю, зайця. Саме ці тварини потребують допомоги у важкий зимовий час. Щоб допомогти тваринам подолати суворі погодні умови, смілянські лісівники заготовили  3500 кг сіна, 1800 шт. віників, 6500 кг зерна та зерновідходів.

Нині зима прийшла до нас зі снігом та морозом і лісовим мешканцям надзвичайно важко добути собі їжу, тому у цей особливий період лісівники постійно дбають про повноцінний раціон тварин, аби вони почувалися комфортно: розкладають гіллячковий корм, сіль у солонці та сиплють зерновідходи.

Як розповів головний мисливствознавець ДП «Смілянський лісгосп» Костянтин Костенко, у лісових масивах діють близько 50 підгодівельних майданчиків, біля 300 солонців та 30 годівниць, облаштовано 18 годівельних навісів, де тварини можуть заховатися від негоди.

…Справжнім складним випробуванням для лісових мешканців є зима, а надто сніжна та морозна. Тому у цей скрутний для диких тварин час приходять на допопомогу люди із великим серцем – ЛІСІВНИКИ.

Пресцентр ДП «Смілянський лісгосп»

19.01.2021 218