СМІЛЯНСЬКІ ЛІСІВНИКИ ПРИВІТАЛИ СВОГО ВЕТЕРАНА ЗІ СВЯТОМ

Травень завжди асоціюється у нас зі святом Великої Перемоги, пахощами квітучого бузку та яскравими спалахами тюльпанів. Роки невпинно віддаляють нас від подій Великої Вітчизняної війни, однак людська пам’ять жива, поки поряд із нами ветерани. Їх залишається мало, на жаль, життя бере своє...

У ДП «Смілянський лісгосп» пишаються своїм ветераном, учасником бойових дій Іваном Федоровичем Гладким, котрий присвятив усе своє життя роботі на одному підприємстві. Свій трудовий шлях він розпочав у 1946 році пожежним сторожем, потім був лісником, помічником лісничого. З 1986 року до 2001 року – лісничим Мліївського лісництва. Все професійне життя, а це понад півстоліття, пройшло в одному лісництві. Саме тут промайнули роки, натхненні працею.

З нагоди свята лісівники привітали поважного ветерана, побажали йому міцного здоров’я і довголіття, бадьорості та енергії. У житті Івана Федоровича Гладкого 9 Травня – особливий день. Є про що згадати… І про великі, тяжкі бої, і про втрати побратимів, і про серйозне поранення та місяці, проведені в госпіталі… Виблискують численні ордени та медалі на грудях ветерана – в них і біль, і сльози, і радість перемоги.

Івану Федоровичу – 93 роки! Він завжди вів здоровий спосіб життя, а ще надзвичайно відповідальний та життєрадісний, має відмінне почуття гумору. Цікавиться політикою, економікою, і, звісно, лісовим господарством. Секретом довголіття вважає любов до життя, до людей та до улюбленої справи, якою пощастило займатися. А ще, розповідає, часто говорив з лісом та деревами, просив у них сили й здоров’я. Найбільшим досягненням у лісовій справі Іван Федорович вважає понад 3,5 тисяч гектарів лісових культур, які створені під його керівництвом. А в особистому – пишається двома доньками, внуками та правнуками.

-Ветерани – гордість поколінь, їхня звитяга та самопожертва є незаперечним прикладом героїзму, - говорить т.в.о. директора ДП «Смілянський лісгосп» Юрій Сегеда, - свято 9 Травня об’єднує, дозволяє віддати данину шани та поваги героям фронту і тилу, людям, які ціною власного життя та здоров’я здобули Перемогу над фашистськими загарбниками. Кожен з ветеранів є живою частинкою нашої історії і ми схиляємо голови перед їхнім подвигом.

09.05.2020 326