СМІЛЯНСЬКІ ЛІСІВНИКИ ГОТУЮТЬСЯ ДО ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНОГО ПЕРІОДУ

Ось і весна не забарилася порадувати нас своїм теплом, лагідним сонечком та трохи надокучливим дощиком. А в лісівників незабаром розпочинається напружений пожежонебезпечний період, котрий співпадає із приємними клопотами лісокультурної кампанії...

Це непростий і надто відповідальний час у роботі служителів лісу, який потребує пильності і оперативного реагування у разі виникнення пожежі, тому у будь-який момент вони мають бути готовими ліквідувати стихію.

9.1.jpg

Так, по підрозділах ДП ”Смілянський лісгосп” нині перевіряється стан всіх технічних засобів пожежогасіння техніки, зв’язку та інших матеріальних ресурсів, що використовуються для охорони лісів від пожеж, працівники підрозділів приводять до ладу інвентар.

9.2.jpg

Окрім того, прийнято ряд комплексних заходів по попередженню лісових пожеж, організовано пожежні дружини,   розпочинають чергування ЛПС-1 (Мліївське, Городищенське, Смілянське лісництва) та лісової охорони. Також розроблено оперативно-мобілізаційні плани гасіння пожеж на 2021 рік.

9.3.jpg

У цей період буде перекрито всі в’їзди в хвойні насадження, організовано їх патрулювання. Лісова охорона наразі розпочинає активно працювати з населенням: проводить роз’яснювальну роботу по забороні розведення в лісі вогнищ.

Важливу роль на підприємстві приділяють наглядній агітації. З інформаційно-профілактичною метою по попередженню виникнення пожеж у лісових масивах Смілянського лісгоспу лісівники поновлюють білборди, аншлаги, панно, плакати на протипожежну тематику.

Лісівники закликають усіх любителів відпочинку на природі бути максимально обачними, турботливими та дотримуватися усіх правил поводження у лісі, аби не допустити загорань, які можуть завдати непоправної шкоди.

Пресцентр ДП «Смілянський лісгосп»

25.03.2021 196