СМІЛЯНСЬКІ ЛІСІВНИКИ ГАСИЛИ УМОВНІ ПОЖЕЖІ

З метою відпрацювання різних способів гасіння лісової пожежі та взаємодії між командами лісової пожежної станції (ЛПС) лісгоспу, 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини (ДПРЧ-12) Смілянського УДСНС у Черкаській області та 4-ої Державної пожежно-рятувальної частини (ДПРЧ-4) УДСНС України у Черкаській області було проведено оперативно-тактичні навчання по гасінню умовної лісової пожежі в Сунківському, Городищенському та Мліївському лісництвах Смілянського лісгоспу.

9.1.jpg

Крім теоретичної частини, яка була присвячена роботі із спільними документами, а також картами місцевості, учасники навчань відпрацювали покрокові дії своїх служб.

9.2.jpg

Як показує досвід, ефективна боротьба із лісовими пожежами можлива лише під час активної спільної боротьби із вогнем та злагодженим чітким діям представників лісового господарства і пожежної охорони. Саме тому, на місці навчань було відпрацьовано алгоритм спільних дій цих двох служб.

9.3.JPG

Адже лісові пожежі знищують гектари зелених насаджень щороку. Вогняна стихія завдає не тільки величезних збитків державі, а й спричинює непоправної шкоди довкіллю. Під час пожежонебезпечного періоду, який триває нині, одне з головних завдань для лісівників – недопущення пожеж у лісових масивах, а у випадку їх виявлення – вчасна локалізація. Тому спільні навчання працівників ЛПС та пожежників – це чудова нагода проявити на практиці усі свої вміння та навички, відпрацювати кожний рух, кожну дію на прикладі умовної пожежі.

9.4.jpg

9.5.jpg

9.6.jpg

9.7.jpg

Пресцентр ДП «Смілянський лісгосп»

16.04.2021 193