СМІЛЯНСЬКІ ЛІСІВНИКИ ДБАЮТЬ ПРО НАЛЕЖНИЙ СТАН МІНЕРАЛІЗОВАНИХ СМУГ

У лісах Черкащини встановилася висока пожежна небезпека. За прогнозом Черкаського обласного центру з гідрометеорології, у найближчі дні утримається суха і тепла погода, а отже, й найвищий рівень пожежної небезпеки. Державна лісова охорона Смілянського лісгоспу працює у посиленому режимі та постійно патрулює лісові масиви.

Для посилення протипожежного захисту лісових насаджень ДП «Смілянський лісгосп» проведено догляди за мінералізованими смугами  протяжністю  300 км, за протипожежними розривами - 6 км,  створено 2 км мінералізованих смуг.

5.1.jpg

До слова: облаштування мінералізованих смуг у лісах – це один  із ефективних методів боротьби з лісовими пожежами. Мінералізована смуга – це штучно створений протипожежний бар’єр, шляхом очищення певної ділянки території, що межує з лісовим масивом, від горючих матеріалів. Як правило, це робиться механізованим способом: проводиться оранка грунту на певну ширину трактором з навісним інвентарем. Мінеральний шар грунту оголюється, а дерен, трава, хвоя, листя та інші матеріали, що здатні горіти, в процесі цього присипаються землею. Під час загорання така зорана смуга перешкоджає поширенню низової пожежі на інші ділянки лісового масиву.

5.2.jpg

Лісівники Смілянщини закликають усіх громадян бути свідомими, не порушувати Закон. Нагадуємо: відвідування громадянами лісових масивів у період воєнного стану суворо ЗАБОРОНЕНО!

Пресцентр ДП «Смілянський лісгосп"




11.05.2022 108