СЕРЕД АКТУАЛЬНИХ ЗАВДАНЬ ДП «СМІЛЯНСЬКИЙ ЛІСГОСП» – ПРОФІЛАКТИКА ТА ПОПЕРЕДЖЕННЯ ЛІСОПОРУШЕНЬ

Багато зусиль докладають працівники ДП «Смілянський лісгосп», аби запобігти проявам бракон’єрства та попередити лісопорушення. З цією метою розроблено ряд заходів, проводяться щоденні патрулювання лісових масивів.

3.1.jpg

Так, під час патрулювань працівники державної лісової охорони не тільки виявляють протизаконні дії громадян, а й проводять профілактично-роз’яснювальну роботу із людьми задля подальшого запобігання усіляких правопорушень, знайомлять із правилами поводження у лісі та дотриманням усіх протипожежних правил. Іноді лісівникам доводиться довго і  терпляче пояснювати людям, як не слід поводитися у лісі, говорити про можливі наслідки безвідповідального поводження на природі…

З початку року мобільними рейдовими групами, до складу яких входять представники державної лісової охорони, проведено 53 рейди, у їх результаті складено 10 адмінпротоколів на суму штрафів у розмірі 4,9 тис. грн. та суму заподіяної шкоди - 4,5 тис. грн., що сплачені добровільно.

Затяжні дощі, звісно, знизили ризик виникнення пожеж, однак лісівники Смілянщини продовжують невтомно закликати усіх громадян не порушувати Закон і дотримуватися усіх правил поводження у лісі.

3.2.jpg

Лісівники Смілянщини закликають усіх громадян бути свідомими, не порушувати Закон і дотримуватися усіх правил поводження у лісі та попереджають, що у зв’язку з настанням стійкої сухої погоди, високого класу пожежної безпеки, з метою недопущення виникнення лісових пожеж на території області, враховуючи посилення карантинних заходів та надзвичайну ситуацію в Україні, відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації», пункту 8 статті 31 та статті 88 Лісового кодексу України, ЗАБОРОНЕНО відвідування населенням лісів і в’їзд до них автомобільного транспорту та інших механізмів за винятком тих, що використовуються для потреб лісового та мисливського господарства!!!

Пресцентр ДП «Смілянський лісгосп»

11.06.2020 337