ПІДБИТО ПІДСУМКИ ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНОГО ПЕРІОДУ

Спекотна та суха погода довго тримала лісівників у напрузі, адже ризик виникнення пожеж був досить високим. Тож із закінченням пожежонебезпечного періоду вони нарешті полегшено зітхнули. Сьогодні ж лісівники підбивають підсумки зробленого, аналізують та планують роботу на наступний рік.

Збереженню та захисту лісових насаджень від вогняної стихії була приділена особлива увага. У цей період проводилися щоденні патрулювання лісових насаджень по виявленню порушників вимог пожежної безпеки. Лісова охорона здійснювала виїзди автомобілем «Лісовий патруль». До речі, спеціально обладнаний позашляховик оснащений лісопожежним модулем, GPS-трекером, радіостанцією, а також пожежним інвентарем. Такі можливості дозволяють швидко прибути на місце загорання – при невеликій пожежі одразу ж її локалізувати, при більшій – зменшити площу загорання та визначити її масштаби.

З метою попередження лісових загорань працівниками підприємства було перекрито всі в’їзди у хвойні насадження, проводилась постійна роз’яснювальна робота серед населення, організовували виступи у засобах масової інформації, виставляли наглядну агітацію, роздавали інформаційні листівки про правила поводження громадян в лісі, під час пожежонебезпечного періоду.

-Загалом по ДП ”Смілянський лісгосп” за пожежонебезпечний період було прийнято ряд комплексних заходів по попередженню лісових пожеж, - розповідає інженер з охорони та захисту лісу Юлія Гончаренко (фото). - На пожежонебезпечний період були створені окремі пожежні дружини, організовано чергування чотирьох лісопожежних станцій - у Мліївському, Городищенському, Смілянському лісництвах та лісової охорони, для пожежних бійців та водіїв яких у лісгоспі закупили спеціальні захисні костюми «Фенікс-Стандарт». Влаштували 5,3 км мінералізованих смуг,  а також провели  661,2 км доглядів за мінералізованими смугами та протипожежними розривами.

За час пожежонебезпечного періоду 67 осіб лісової охорони проводили постійні чергування, здійснили 64 рейди по попередженню виникнення лісової пожежі, у результаті яких на порушників було складено 2 протоколи за статтею 77-1 «Самовільне випалювання рослинності або її залишків» та накладено штрафи.

Лісівники приклали максимум зусиль по попередженню виникнення вогняної небезпеки і продовжують закликати населення дбайливо ставитися до природи, берегти її та не завдавати шкоди.

Прес-центр ДП «Смілянський лісгосп»

08.11.2019 17