ПАТРУЛЮВАННЯ ЛІСОВИХ МАСИВІВ, ЯК СПОСІБ ПОПЕРЕДЖЕННЯ ЛІСОПОРУШЕНЬ

Літній ліс завмер у блаженному спокої, навкруги – всепоглинаюча тиша… Здається, що у цій ідилії час зупинився. Тут і справді можна знайти для душі рівновагу та гармонію, загубитися від повсякденних проблем і турбот, надихнутися красою природи… цю тишу та спокій дбайливо оберігають працівники державної лісової охорони Смілянського лісгоспу…

2.1.jpg  2.2.jpg

У режимі постійних патрулювань нині трудяться працівники державної лісової охорони ДП «Смілянський лісгосп», докладаючи багато зусиль, аби запобігти проявам бракон’єрства та попередити лісопорушення. З цією метою розроблено ряд заходів, проводяться щоденні патрулювання лісових масивів.

Літній період завжди не простий, адже лісівникам доводиться бути пильними та уважними, оскільки у спекотну пору є великий ризик виникнення пожеж. Окрім цього, під час патрулювань працівники державної лісової охорони виявляють протизаконні дії громадян, а також проводять профілактично-роз’яснювальну роботу із людьми задля подальшого запобігання усіляких правопорушень, знайомлять із правилами поводження у лісі та дотриманням усіх протипожежних правил.

Часто лісівникам доводиться проводити бесіди з відпочиваючими, знайомити з правилами поводження у лісі, пояснювати, як не слід поводитися, говорити про можливі наслідки безвідповідального поводження на природі та чим може загрожувати байдуже ставлення та ігнорування усіх пересторог…

2.3.jpg  2.4.jpg

З початку року мобільними рейдовими групами лісгоспу, до складу яких входять представники державної лісової охорони, проведено 50 рейдів, у їх результаті складено 6 адмінпротоколів на суму штрафів у розмірі 8,1 тис. грн., що сплачені добровільно.

Адже основною причиною виникнення лісових пожеж завжди був і залишається людський фактор – понад 90% займань з’являються через людську необережність чи недбалість. Досить часто відпочинок та дозвілля населення завдають безповоротної шкоди лісовому господарству.

Для посилення протипожежного захисту лісових насаджень ДП «Смілянський лісгосп» станом на 01.06.2021р. проведено догляди за мінералізованими смугами та протипожежними розривами протяжністю 220 км, перекрито 25 позапланових доріг.

Пресцентр ДП «Смілянський лісгосп»

08.06.2021 207