НАШІ ЛІСІВНИКИ СТВОРЮВАЛИ НОВІ ЛІСИ, СКВЕРИ, ДЕНДРОПАРК ТА ОЗЕЛЕНЮВАЛИ ТЕРИТОРІЇ ШКІЛ, СІЛЬСЬКИХ РАД, ДИТЯЧИХ САДОЧКІВ

1 жовтня ДП «Смілянський лісгосп» долучився до масштабної Всеукраїнської акції #Створюємо_ліси_разом в рамках програми Президента #Зелена_країна, яка тривала до 30 листопада. Кожен охочий зміг взяти участь у корисній справі та посадити власні дерева, тим самим зробити особистий внесок у збільшення лісистості нашого краю, і зробити країну зеленішою загалом.

За три роки в Україні висадять 1 мільярд нових дерев, а за 10 років площа лісів в Україні збільшиться на 1 мільйон гектарів.

Лісівники Смілянщини завчасно підготувалися до садіння лісу і мають достатню кількість садивного матеріалу, вирощеного у власних лісових розсадниках.

Тож сьогодні підбиваємо підсумки. Зокрема, у рамках акції смілянські лісівники разом з представниками влади, громадськості, студентської та учнівської молоді створювали нові насадження на підрозділах підприємства, у рекреаційних зонах лісництв, на території об’єднаних територіальних громад, шкіл, садочків, створювали сквери, оновлювали дендропарк. Так, посадка лісових культур склала -7,7 га, доповнення проведено на площі 70,6 га, озеленення на території держлісфонду лісгоспу - 2,9 га, посадка шкілок новорічних ялинок -4,2 га, озеленення ОТГ, закладів освіти – 0,45 га.

Загалом за два місяці акції висаджено 125,5 тис. дерев на площі 86 гектарів. Тішать нові насадження душі своїх творців, адже у кожному посадженому дереві б’ються їхні серця…

01.12.2021 33