НА КОЛЕГІЇ ЛІСІВНИКИ ЧЕРКАЩИНИ ПІДСУМУВАЛИ РОБОТУ ПЕРШОГО ПІВРІЧЧЯ 2017 РОКУ

Під керівництвом начальника управління Олександра Дзюбенка 4 серпня відбулася розширена колегія обласного управління за участю директорів лісгоспів, головних спеціалістів управління. Засідання було приурочене узагальненню результатів господарсько-фінансової діяльності лісогосподарських підприємств за перше півріччя 2017 року та обговоренню актуальних питань поточної діяльності.

1.jpg

На початку колегії Олександр Дзюбенко подякував всім колективам за результативну роботу та зазначив, що лісівники Черкащини працюють з позитивними показниками.

– За підсумками господарсько-фінансової діяльності лісгоспів за перше півріччя 2017 року всі підприємства спрацювали прибутково, – підкреслив начальник управління. – Завдання з лісокультурного виробництва виконані повністю. Відтворення лісів та лісорозведення проведено на площі 1667 гектарів. На ведення лісового господарства з початку року було спрямовано 112 мільйонів гривень власних коштів лісгоспів. До зведеного бюджету сплачено 137,4 мільйонів гривень податків, зборів та обов’язкових платежів. Сплачено 25,5 мільйонів гривень єдиного соціального внеску.

3.jpg

Начальник відділу економіки, фінансів та юридичного забезпечення Лариса Солтисік доповіла, що за звітний період лісгоспами області напрацьовано позитивну динаміку в роботі для покращення фінансової стабільності. На 125 грн зросла середня реалізаційна ціна одного знеособленого кубометра деревини, по управлінні вона становить 1114 гривень. Отримано 38 мільйонів гривень чистого прибутку.

2.jpg

Станом на початок серпня у лісах держлісфонду виникла 81 пожежа на загальній площі у 22,5 га, у тому числі верхова – на площі 2,2 га. Найбільша низова лісова пожежа сталася у Чигиринському лісгоспі на площі 7,5 га. Працівниками державної лісової охорони проведено 235 рейдів та притягнуто до адміністративної відповідальності 21 особу (на суму 2125 грн).

Про стан роботи лісгоспів з охорони лісів від незаконних рубок доповів головний спеціаліст управління Микола Бихало. У цьому році виявлено 36  випадків незаконних рубок загальною масою 380 м куб., завдано збитків на понад 2 млн грн, Усі справи по незаконних рубках передані до правоохоронних органів. Доповідач наголосив, що протягом липня почастішали випадки незаконних рубок, тому необхідно посилити боротьбу з “чорними лісорубами”. Для цього потрібно застосовувати усі можливі методи та засоби – насамперед збільшити кількість рейдів та кількість задіяних в них працівників, використовувати фотопастки для фіксації пересування громадян й транспорту у лісах Черкащини, співпрацювати у цьому питанні суміжним структурним підрозділам.

4.jpg

В ході засідання було обговорено ряд важливих питань, на яких особливо акцентувалася увага керівництвом управління, – стан виготовлення правовстановлюючих документів на землі лісогосподарського призначення, будівництво лісових доріг, відкриття полювання на пернату дичину, заходи з недопущення подальшого поширення збудника АЧС.



10.08.2017 490