ЄГЕРСЬКА СЛУЖБА ПРОДОВЖУЄ ПЕРЕВІРЯТИ МИСЛИВЦІВ НА ДОТРИМАННЯ НИМИ ПРАВИЛ ПОЛЮВАННЯ

Продовжується сезон полювання на пернату дичину, який триватиме до 30 грудня включно. Днями полювання встановлено  суботу та неділю, а у деяких користувачів є додатковий день полювання – середа та при полюванні із собаками – четвер.

Єгерська служба користувачів мисливських угідь та державна лісова охорона ДП «Смілянський лісгосп» працюють у посиленому режимі для виявлення порушників правил полювання. За цей час складено 4 протоколи на порушників правил полювання.  Окрім того, поряд із рейдуванням, вони проводять роз’яснювальну роботу серед мисливців та нагадують правила полювання.

4.1.jpg

Серед найчастіших порушень – знаходження мисливця в угіддях з відстрільною карткою іншого користувача, оскільки через особливості місцевості в деяких мисливських господарствах дуже важко встановити межі.

Однак, як зазначає головний мисливствознавець ДП «Смілянський лісгосп» Костянтин Костенко, за останній тиждень не виявлено жодного порушника. І це радує, адже мисливці поводяться свідомо та відповідально, дотримуються правил полювання.

До слова, автомобіль держлісгоспу, задіяний у рейдових патрулюваннях, обладнаний GPS-трекерами, а рейдові групи забезпечені засобами фото та відеофіксації.

На фото мисливці, при перевірці яких рейдові бригади не виявили порушень правил полювання.

Пресцентр ДП «Смілянський лісгосп»


13.09.2020 427