ЕКОЛОГІЧНА СТЕЖКА – ЧАСТИНА ПРИРОДНО-ЗАПОВІДНОГО ФОНДУ СМІЛЯНСЬКОГО ЛІСГОСПУ

У світовій практиці збереження природних територій усе більшого визнання набуває підхід до багатоцільового екологічного використання природно – заповідного фонду (ПЗФ) населенням.

Один із способів самостійного пізнання природи є створення цікавих маршрутів. Вони забезпечують контрольоване, планове спілкування населення з цікавими природними об’єктами.

З метою популяризації унікального куточка дикої природи Смілянського краю в державному ландшафтному заказнику місцевого значення «Текінська дача» працівниками Смілянського лісгоспу розроблено екологічну стежку, яка є основною формою реалізації екологічного туризму, а також базовою основою комплексного екотуристичного продукту.

IMG_20190611_142141.jpg

За типом ця стежка комплексна (навчальна з елементами наукової), яка розширює світогляд відвідувачів із природничих дисциплін: екології, біології, географії, історії та краєзнавства. Вона має завчасно визначений туристичний маршрут з картографічним моделюванням, де розташовані унікальні та типові об’єкти, який має рекреаційну функцію у зв’язку з абсолютним заповідним режимом території. Загальна протяжність маршруту 3450 м, виділенням дванадцяти ключових точок.

IMG-96811c145585a39896b124a8e57221a6-V.jpg

На початку можна ознайомитись із лісотаксаційною квартальною мережею стежки, оглянути інформаційні стенди й аншлаги. По маршруту  знаходяться різнопланові об’єкти з інформаційними стендами, які можуть зацікавити відвідувачів: рідкісні види флори та фауни, описи деревних порід та хвороб, які можуть їх вражати, план-схеми ділянок та рубки догляду за ними, лісові культури, місця проживання корисних комах та птахів і багато інших цікавих зупинок.

IMG-6f68cf2c3a9609222f1234bee33cb2ec-V.jpg

Тому запрошуємо вас пройти наш туристичний маршрут, зачерпнути із нього корисної інформації і на деякий час стати маленькою частиною чарівної природи.

IMG-c0e10356f898ac91819fdb8920b28344-V.jpg

IMG_20190611_143409.jpg