ДОТРИМАННЯ ПРАВИЛ ПОЛЮВАННЯ - НА КОНТРОЛІ У ЄГЕРСЬКОЇ СЛУЖБИ

Продовжується сезон полювання на пернату дичину, який триватиме до 26 грудня включно. Днями полювання встановлено суботу та неділю, а у деяких користувачів є додаткові дні полювання – середа та при полюванні із собаками – четвер.

Єгерська служба користувачів мисливських угідь та державна лісова охорона ДП «Смілянський лісгосп» працюють у посиленому режимі для виявлення порушників правил полювання. З початку року складено ­­­­­7 адмінпротоколів на порушників правил полювання на суму штрафів 1054 грн., які сплачені добровільно та у встановлені законом терміни. Окрім того, поряд із рейдуванням, єгері проводять роз’яснювальну роботу серед мисливців та нагадують правила полювання.

1.1.jpg

Серед найчастіших порушень – відсутність запису в контрольно-обліковій картці та знаходження мисливця в угіддях з відстрільною карткою іншого користувача, оскільки через особливості місцевості в деяких мисливських господарствах дуже важко встановити межі.

До слова, автомобіль держлісгоспу, задіяний у рейдових патрулюваннях, обладнаний GPS-трекерами, а рейдові групи забезпечені засобами фото та відеофіксації.

Пресцентр ДП «Смілянський лісгосп»

02.09.2021 136